Блоги, клінічні випадки, випадки з практики

     
Ендопротезування кульшового суглоба. Сучасний підхід
04.07.2024 11:09

В протезуванні кульшового суглоба важливе місце займають такі чинники, як бережне ставлення до м’яких тканин, оптимальний підбір протеза, адекватне знеболення та своєчасна реабілітація в післяопераційному періоді. П

Комп'ютерна томографія - як розібратися в розмаїтті діагностичних процедур
26.06.2024 15:30

Комп'ютерна томографія (КТ) - неінвазивне та інформативне обстеження внутрішніх органів за допомогою рентгенівського випромінювання з подальшою обробкою за допомогою спеціальних програм. Дозволяє виявити найдрібніші патології різних органів і систем, широко застосовується як у загальній медичній практиці, так і у ортопедії-травматології.

Гігрома (гангліон, синовіальна кіста)
18.06.2024 11:54

Гігроми можуть з'являтися у пацієнтів будь-якого віку, проте найчастіше, за статистикою, зустрічається у жінок віком від 20 до 40 років. Причини виникнення патології нині ще остаточно не вивчені. Встановлено лише, що найчастіше гігрома виникає внаслідок пошкодження тканин суглоба, надмірного навантаження на саме зчленування або сухожилки навколо нього, а також через генетичну схильність та/або патологію сполучної тканини, яка утворює суглобову капсулу.

Рентгенологічна класифікація та діагностика остеоартриту. Чи потрібна допомога МРТ?
05.06.2024 11:27

У матеріалі більше буде приділено уваги діагностиці остеоартриту колінного суглоба, т.я. найбільш наочно можна провести класифікацію стадій. Але все це так само стосується й інших суглобів

Комплексне лікування асептичного остеонекрозу таранної кістки або «стовбурові клітини в ортопедії-травматології 2.0»
23.05.2024 12:00

згідно зі статтею, опублікованою MDPI у листопаді 2021 року, аваскулярний некроз (АВН) є відомим ускладненням після лікування стероїдами важких інфекцій COVID-19 або тривалих інфекцій COVID-19. АВН може розвинутися невдовзі після зараження COVID-19 без попереднього лікування стероїдами.