Блоги, клінічні випадки, випадки з практики

     
Комп'ютерна томографія - як розібратися в розмаїтті діагностичних процедур
26.06.2024 15:30

Комп'ютерна томографія (КТ) - неінвазивне та інформативне обстеження внутрішніх органів за допомогою рентгенівського випромінювання з подальшою обробкою за допомогою спеціальних програм. Дозволяє виявити найдрібніші патології різних органів і систем, широко застосовується як у загальній медичній практиці, так і у ортопедії-травматології.

Гігрома (гангліон, синовіальна кіста)
18.06.2024 11:54

Гігроми можуть з'являтися у пацієнтів будь-якого віку, проте найчастіше, за статистикою, зустрічається у жінок віком від 20 до 40 років. Причини виникнення патології нині ще остаточно не вивчені. Встановлено лише, що найчастіше гігрома виникає внаслідок пошкодження тканин суглоба, надмірного навантаження на саме зчленування або сухожилки навколо нього, а також через генетичну схильність та/або патологію сполучної тканини, яка утворює суглобову капсулу.

Рентгенологічна класифікація та діагностика остеоартриту. Чи потрібна допомога МРТ?
05.06.2024 11:27

У матеріалі більше буде приділено уваги діагностиці остеоартриту колінного суглоба, т.я. найбільш наочно можна провести класифікацію стадій. Але все це так само стосується й інших суглобів

Інʼєкції гіалуронової кислоти в ортопедії та травматології (2.0)
28.04.2024 20:37

Застосування препаратів гіалуронової кислоти – ефективний та безпечний метод терапії внутрішньосуглобової патології, та патології навколосуглобових мʼяких тканин, важлива складова комплексного лікування даної патології, що включає фармакологічні засоби, немедикаментозні методи та реабілітацію

Ін’єкції гіалуронової кислоти в ортопедії та травматології
07.03.2024 13:38

Внутрішньосуглобові ін'єкції препаратів гіалуронової кислоти, максимально наближеної за складом до природної, допомагають відновити властивості синовіальної рідини, зменшити больовий синдром, та призупинити розвиток дегенеративно-дистрофічних процесів внутрішньосуглобових структур – хрящів, менісків, зв'язок.