Блоги, клінічні випадки, випадки з практики

     
Комп'ютерна томографія - як розібратися в розмаїтті діагностичних процедур
26.06.2024 15:30

Комп'ютерна томографія (КТ) - неінвазивне та інформативне обстеження внутрішніх органів за допомогою рентгенівського випромінювання з подальшою обробкою за допомогою спеціальних програм. Дозволяє виявити найдрібніші патології різних органів і систем, широко застосовується як у загальній медичній практиці, так і у ортопедії-травматології.

Гігрома (гангліон, синовіальна кіста)
18.06.2024 11:54

Гігроми можуть з'являтися у пацієнтів будь-якого віку, проте найчастіше, за статистикою, зустрічається у жінок віком від 20 до 40 років. Причини виникнення патології нині ще остаточно не вивчені. Встановлено лише, що найчастіше гігрома виникає внаслідок пошкодження тканин суглоба, надмірного навантаження на саме зчленування або сухожилки навколо нього, а також через генетичну схильність та/або патологію сполучної тканини, яка утворює суглобову капсулу.

Комплексне лікування асептичного остеонекрозу таранної кістки або «стовбурові клітини в ортопедії-травматології 2.0»
23.05.2024 12:00

згідно зі статтею, опублікованою MDPI у листопаді 2021 року, аваскулярний некроз (АВН) є відомим ускладненням після лікування стероїдами важких інфекцій COVID-19 або тривалих інфекцій COVID-19. АВН може розвинутися невдовзі після зараження COVID-19 без попереднього лікування стероїдами.

Інʼєкції гіалуронової кислоти в ортопедії та травматології (2.0)
28.04.2024 20:37

Застосування препаратів гіалуронової кислоти – ефективний та безпечний метод терапії внутрішньосуглобової патології, та патології навколосуглобових мʼяких тканин, важлива складова комплексного лікування даної патології, що включає фармакологічні засоби, немедикаментозні методи та реабілітацію

Хвороба Севера (п'ятковий апофізит, остеохондропатія п'яткової кістки у дітей)
12.04.2024 13:41

П'яткова кістка розвивається приблизно до 15 (іноді до 17) років. У фізично активної дитини (зазвичай у віці 7-14 років) може розвинутися хвороба Севера, якщо литкові м'язи та ахіллове сухожилля надмірно розтягуються в точці кріплення до незрілої кістки п'яти