Блоги, клінічні випадки, випадки з практики

     
Комп'ютерна томографія - як розібратися в розмаїтті діагностичних процедур
26.06.2024 15:30

Комп'ютерна томографія (КТ) - неінвазивне та інформативне обстеження внутрішніх органів за допомогою рентгенівського випромінювання з подальшою обробкою за допомогою спеціальних програм. Дозволяє виявити найдрібніші патології різних органів і систем, широко застосовується як у загальній медичній практиці, так і у ортопедії-травматології.

Біль (Pain). Прокляття чи спасіння?
02.11.2023 11:42

Біль у травматології-ортопедії. Що робити, коли біль не минає, або повертається без видимих причин?

Ентезопатія ахіллового сухожилка
24.11.2022 14:57

Ентезопатія відноситься до найбільш поширених захворювань опорно-рухового апарату, при тому, що її симптоми часто залишаються без уваги.

Металоостеосинтез
02.11.2022 13:35

Металоостеосинтез (МОС переломів) є одним з основних методів при лікуванні нестабільних переломів довгих трубчастих кісток, а часто єдино можливим (крім ендопротезування пошкодженого суглоба) особливо при внутрішньосуглобових переломах з порушенням цілісності суглобової поверхні, багатоуламкових переломах з великим зміщенням та великих кісткових дефектах.

Застосування біфазної пластини DF від Центру перекладу інновацій АО
27.10.2022 15:36

Приблизно через 7 місяців після першого застосування біфазної пластини DF у людини для лікування комплексної травми за типом «плаваюче коліно», цей новітній фіксатор продовжує демонструвати значні перспективи сприяння швидкого та надійного зрощення кістки.