Застосування біомеханічного тейпу DYNAMIC TAPE. Випадок із практики.

      

Я спробував застосувати біомеханічний тейп DYNAMIC TAPE #dynamictape з метою зберегти постійне латеральне ковзання в КС та перевірити, як це працюватиме у специфічному навантаженні.

Опублікований: 19.01.2022

Застосування біомеханічного тейпу DYNAMIC TAPE. Випадок із практики..

Автор: Андрій Кіфа (источник)


Андрій Кіфа Реабілітолог, спеціаліст кінезіологічного та біомеханічного тейпування, фізичної реабілітації

Кіфа Андрій Миколайович - спеціаліст з кінезіологічного та біомеханічного тейпування, реабілітолог
Адреса:
вул. Бульварно – Кудрявська, 39/11, м. Київ
E-mail:
andriikifa@gmail.com 
+380679082493 моб.
Графік работи:
Понеділок - П'ятниця з 8:00 до 18:00
(за попереднім записом)

Доброго дня, шановні друзі.
Хочу поділитися цікавим випадком із практики.

Звернувся пацієнт, спортсмен, 12 років, професійно займається спортивною гімнастикою. Кілька місяців тому відчув різкий біль (ділянка паху, кульшового суглоба, стегна) при виконанні певного елемента. Потім обстеження, ортопед-травматолог, лікування, зменшення навантаження (майже повністю) пропустив відповідальні змагання. Спеціально не пишу який був діагноз у лікаря, тому що нас, фізичних терапевтів (реабілітологів) повинен цікавити не медичний діагноз, а функціональний стан.

биомеханический тейп DYNAMIC TAPE

До мене прийшли із запитом: повернувся до тренувань, але не може виконувати деякі елементи, виникає біль схожий, як після травми. З першого разу на 90% запит був виконаний виключно мобілізацією MULLIGAN MWM кульшового суглоба та рекомендовані домашні терапевтичні вправи, які також включали самостійні мобілізації по MULLIGAN. Через 10 днів (вчора) було друге відвідування. До тренувань повернувся успішно, але залишився специфічний запит: коли робить розбіг по доріжці на снаряд, з'являється біль і в результаті відсутня якість розбігу та виконання роботи!!! В умовах кількох кроків больві відчуття не виникають і тому застосувати MULLIGAN MWM in SPORT, зберігаючи у необхідне ковзання у суглобі з допомогою терапевта немає можливості.

Я спробував застосувати біомеханічний тейп DYNAMIC TAPE #dynamictape, щоб зберегти постійне латеральне ковзання в КС і перевірити, як це буде працювати в специфічному навантаженні! Виконав мобілізацію по MULLIGAN (латеральний глайд) у кульшовому суглобі та використовую дуже сильні механічні властивості DYNAMIC TAPE, спробував зберегти цю позицію суглоба. Через пів дня, після тренування, я отримав зворотний зв'язок від спортсмена про те, що розбіги виходили без болю та якісні. Робота зі спортсменами та їх специфічними запитами мені завжди дуже цікава)

п. с. Дальше еще будет продолжение с этим пациентом!

Andrey Kifa, Андрей Кифа


Інші матеріали