AO Trauma публікує розширену версію видання - Мінімально інвазивний остеосинтез пластинами

      
Опублікований: 25.01.2023

«AO Trauma» публікує розширену версію видання «Мінімально інвазивний остеосинтез пластинами»

«AO Trauma» з гордістю повідомляє про третє видання книги «Мінімально інвазивний остеосинтез пластинами», опубліковане спільно з «Thieme». Додатково збагачена інформацією від 68 експертів у галузі хірургії з 14 країн, вона зібрала під своєю обкладинкою знання та досвід мінімально інвазивного остеосинтезу пластинами, набутий впродовж майже двох десятиліть застосування цієї концепції біологічної фіксації, непрямої репозиції та мостоподібного накісткового остеосинтезу. Книгу вже можна придбати в інтернет-магазинах видавництва «Thieme» в Європі та США.

Наукові редактори видання — попередній президент АО, доктор медичних наук, професор Саторн Бавонратанавеч (Suthorn Bavonratanavech), доктор медичних наук, професор Рето Бабст (Reto Babst) та доктор медичних наук, професор Чанг-Уг О (ChangWug Oh) – зробили цю книгу ґрунтовним посібником для хірургів, які застосовують мінімально інвазивний остеосинтез пластинами для лікування переломів. Від попередніх видань ця книга успадкувала фундаментальні настанови та показання для мінімально інвазивних процедур, які значно прискорюють загоєння переломів та функціональне одужання, і, водночас, істотно скорочують ускладнення.

Еволюція мінімально інвазивних операційних технік

Мінімально інвазивний остеосинтез пластинами – це один з варіантів мініінвазивних операційних технік, започаткованих ще у 1950-х роках, коли АО висунуло на розгляд всесвітньої хірургічної спільноти революційний аргумент про те, що щадне ставлення до м’яких тканин знижує частоту інфікування. Впродовж років концепція мініінвазивної хірургії та мінімізації травми внаслідок хірургічного доступу набула широкого міжнародного визнання. У передмові до третього видання професор Пʾєтро Регаццоні (Pietro Regazzoni), доктор медичних наук, почесний голова відділення травматології Університетського госпіталя м. Базель, Швейцарія, розкриває зв’язок між мініінвазивною хірургією та мінімально інвазивним остеосинтезом пластинами:

Мінімально інвазивна хірургія – це не звичайна хірургічна операція через менший отвір. Належного розміру розріз шкіри з подальшим підмʾязовим введенням пластини істотно зменшують негативний хірургічний вплив; саме це робить операцію малоінвазивною або мініінвазивною. Популярність мінімально інвазивного остеосинтезу пластинами значно зросла після впровадження анатомічно вигнутих пластин з кутовою стабільністю, таких як малоінвазивна система стабілізації та блокована компресійна пластина. Імплантати можна просто підвести під м’язи, і, завдяки уникненню подальшого пошкодження судин у зоні перелому, зменшити додаткове травмування.

Третє видання «Мінімально інвазивного остеосинтезу  пластинами» спирається на попередні, найперше з яких побачило світ у 2006 році. Перше видання було результатом роботи групи хірургів АО зі Східної Азії, які прагнули пояснити концепцію мінімально інвазивного накісткового остеосинтезу та показати хірургам-травматологам її практичне застосування. Після цього мініінвазивний остеосинтез пластинами було включено до навчальної програми та портфоліо АО, і відтоді ця техніка отримала всесвітнє визнання. Розширене друге видання «Мінімально інвазивного остеосинтезу  пластинами» вийшло друком в 2012 році. На той момент мініінвазивний остеосинтез пластинами увійшов до програм АО як метод, цінний для ортопедії та травматології. Його успіх повторили інтрамедулярний фіксатор, анатомічні пластини та багаточисельні нові інструменти, розроблені експертною групою АО з мінімально інвазивного остеосинтезу.

Ґрунтовний посібник з мінімально інвазивного остеосинтезу пластинами

Оскільки мінімально інвазивний остеосинтез пластинами – це лише один з багатьох підходів, якими хірург може скористатись у кожному індивідуальному випадку, ця книга є ґрунтовним посібником для хірургів, які хочуть опанувати цей метод. У книзі висвітлено наступні питання:

  • Загальні принципи мінімально інвазивного остеосинтезу пластинами
  • Клінічна та рентгенівська діагностика
  • Прийняття рішень та варіанти
  • Передопераційне планування
  • Хірургічні доступи
  • Корисні підказки та нюанси з досвіду – як уникати ускладнень
  • Післяопераційна реабілітація

Для їх висвітлення залучено інтелектуальний внесок різних хірургів, більш ніж 50 клінічних прикладів, широкий спектр переломів, понад 500 високоякісних ілюстрацій та понад 2600 зображень.


Інші матеріали