Перлини досліджень ARI

      

Хоча ортопедична інфекція є не досить частою проблемою, постраждалі пацієнти часто стикаються з низкою повторних операцій, а також з потенційними функціональними обмеженнями

Опублікований: 22.06.2021

Перлини досліджень ARI

Інноваційний гідрогель, що вивільняє антибіотики, дозволяє проводити одноетапну ревізійну операцію після інфекції

 

Джерело: https://www.aofoundation.org/who-we-are/about-ao/news/2021/2021_06_ao-ari_pearls_antibiotic-releasing-gel

Хоча ортопедична інфекція є не досить частою проблемою, постраждалі пацієнти часто стикаються з низкою повторних операцій, а також з потенційними функціональними обмеженнями. Це саме ті пацієнти, чиї життя і догляд за ними можуть бути змінені завдяки революційному гідрогелю, що вивільняє антибіотики, розробленому Науково-дослідним інститутом АО в Давосі (ARI) в рамках пріоритетної клінічної програми АО "Травма" по кістковій інфекції.

"Роки досліджень привели до цього прориву. Оскільки гель з антибіотиком класифікується як ліки, а не як імплантат, отримання дозволу регулюючих органів буде надзвичайно дорогим. Це можна зробити тільки при сильній підтримці індустрії, незважаючи на величезний ефект, який ця технологія може надати у лікуванні і профілактиці інфекцій і поліпшення життя пацієнтів ", - сказав директор ARI професор Джефф Річардс (Geoff Richards).

Інноваційний гідрогель, що вивільняє антибіотики, дозволяє проводити одноетапну ревізійну операцію після інфекції

За словами керівника підрозділу ARI з біоматеріалів Маттео Д'Есте (Matteo D'Este), ця інновація використовує двосторонній підхід до боротьби з ортопедичною інфекцією. Вона може вводитися локально для запобігання інфекції у пацієнтів з високим ризиком, таких як пацієнти з важкими відкритими переломами, літні люди, а також пацієнти з діабетом або проблемами кровообігу, або може використовуватися в якості лікування, що знищує підтверджене зараження і дозволяє провести одноетапну ревізійну операцію.

"У випадках, коли ортопедичні імплантати інфікуються, пацієнт стикається з великою кількістю випробувань: видалення імплантату, встановлення спейсера для збереження мертвого простору під час системної антибіотикотерапії, яка може тривати місяцями, і тільки після того, як інфекція буде усунено, пацієнт отримає заміну фіксуючого пристрою , і загоєння знову почнеться ", - сказав Д'Есте. "Наш гель, що вивільняє антибіотики, потенційно може застосовуватися в будь-якій ситуації, коли виникає проблема кісткової інфекції: як профілактичний засіб, так і в якості підтримки терапії. Важливо відзначити, що завдяки своїй природі м'якого гідрогелю, його можна застосовувати в важкодоступних місцях, які навіть не видно людському оку, і він руйнується, не залишаючи залишків матеріалу в тканинах ".

Ця концепція наочно демонструє міждисциплінарність ARI з їх досвідом у широкому спектрі наукових спеціальностей, включаючи біомедичні матеріали і інфекційну мікробіологію. У роботі також були використані знання і можливості програми доклінічних досліджень ARI, що накопичила багаторічний досвід тестування антимікробних біоматеріалів на складних моделях кісткової інфекції на дрібних та великих тварин.

Інноваційний гідрогель, що вивільняє антибіотики, дозволяє проводити одноетапну ревізійну операцію після інфекції

Приклад спільного досвіду ARI в цій області був недавно опублікований в рецензованої наукової статті, яка демонструє, що гідрогель з антибіотиками так само ефективний, як одноетапна процедура, в порівнянні з поточним золотим стандартом: кістковим цементом з антибіотиками. Важливо відзначити, що пацієнти з групи з гідрогелем могли отримати остаточну заміну імпланта в ході тієї ж операції; гідрогель просто вводився навколо імпланта. У групі зі спейсером, звичайно, не було повністю функціонуючого металевого імплантату. Це показує, що гідрогель може забезпечити високий відсоток успішного лікування, а також пропонує більш простий і прямий курс хірургічного втручання. Результати цього дослідження, "Одноетапна ревізія інфекції, пов'язаної з ортопедичним пристроєм MRSA, за допомогою гідрогелю з антибіотичним навантаженням", були опубліковані в журналі Journal of Orthopedic Research в грудні 2020 року.

Завдання на майбутнє - перевести цю технологію з лабораторії в клініку. Залишається ряд проблем, не останню роль серед яких відіграють законодавчі перешкоди, необхідні для доказу ефективності такого втручання на пацієнтах. Через Центр перекладу інновацій АО команда отримала підтримку Андреа Монтана (Andrea Montali) з інноваційного інкубатора АО і отримала фінансування для початку перекладу цієї концепції. Ключовою перевагою гідрогелю ARI з антибіотичним навантаженням є те, що на відміну від імплантатів з покриттям антибіотиками, таких як пластини і стегнові стержні, для застосування на кожному імплантаті необхідно схвалити тільки один такий гель. Це має гарантувати, що після появи у продажу гідрогель зможе принести користь широкому колу пацієнтів.

Керівник напрямку інфекційної біології ARI Фінтан Моріарті (Fintan Moriarty) сказав, що гідрогель з антибіотичним навантаженням є підтвердженням місії AO з просування досконалості в догляді за пацієнтами.

"Менша кількість інфекцій і більш високі показники успішності лікування сприятимуть поліпшенню догляду за пацієнтами", - сказав Моріарті. "Будь-яке зниження інфекцій дуже вітається. Іноді ці пацієнти продовжують повертатися на повторні ревізійні операції, до такої міри, що видаляється так багато кістки, що залишаються значні дефекти, або вони здаються і приймають антибіотики до кінця життя. Таким чином, гідрогель являє собою доленосне поліпшення в лікуванні і можливість для багатьох років життя без інвалідності "…


Інші матеріали